PROGRAMMERINGSENHET/LADER

Ny lade- og batteriteknologi gir meget rask lading og muligheten til å aktivere flere funksjoner i sensorene.

QBC-X1 er en konfigurerings- og testenhet med en rekke nyttige og brukervennlige funksjoner. Den lader også alle Scanmars sensorbatterier unntatt Tråløyebatteriet.

 

  • Konfigurering av sendeeffekt (power level) og sendefrekvens (FID)
  • Valg av hurtig eller normal oppdateringsrate (Telegram)
  • Sjekk av operasjonstid og batterikapasitet via display
  • Mulighet for kalibrering av batteriet for å oppnå maksimal operasjonstid

TBC-05 brukes til lading av Tråløyebatteriet.

 

MONTERINGSSETT

MONTERINGSSETT FOR SS4 DØRSENSOR

Det er to typer monteringssett for Dørsensorene. Ett for de tradisjonelle HC4 avstandsensorene, og ett for de nye SS4 Dørsensorene. Holderne har en solid konstruksjon med materiale i rustfritt stål som er overflatebehandlet for å hindre korrosjon.

Dørinstrument (inklinometer)

Instrumentet er et nyttig verktøy for montering av holdere til Dørsensorer, og leveres til alle fartøyer sammen med første holder. Brukes til å montere holderne mest mulig parallelt med dørens lengderetning.

MONTERINGSSETT FOR TRÅLSENSORER

Med verdifullt utstyr på trålen er det viktig at festemåten er sikker og pålitelig.

Montering av Mengde, Dybde, Rivnings, Tråløye og Trålsondesensorer skjer ved hjelp av spesiallagde, solide gummistrikker, karabinkroker og sikkerhetswire. Flow, Bunnkontakt og Ristsensorer festes med egne monteringssett.  ScanSafe er et monteringssett for SS4 Mengde-og Dybdesensor som kan kjøpes som tilleggsutstyr.

scansafe

new mounting kit
 

VEDLIKEHOLDSSETT FOR TRÅLØYE

Dersom kontaktene på Tråløyet ikke holdes rene og beskyttet vil det kunne oppstå korrosjon. Lavt trykk på O-ringen vil også kunne forårsake korrosjon, som til slutt fører til defekte kontakter. Vi anbefaler derfor at du bruker vårt nye vedlikeholdssett for å sikre Tråløyets holdbarhet og redusere reparasjonskostnadene.

Settet består av en fettblanding og rensepinner for å holde kontaktene rene og smurte. Det inneholder også nye støtteringer til batteriene for å styrke trykket på O-ringen. Kontaktrenseren Molycote S-1002 må kjøpes av en lokal forhandler pga transport restriksjoner.

Fettblanding og rensepinner vil være tilgjengelig som tilbehør etter det første settet.

 

1. Bruk Molycote S-1002 contact cleaner og spray på kontaktene (Tråløye, batteri og lader). Hullene i batterikontakten fylles helt.

 

2. La stå i 1-2 minutter.

 

3. Rens kontaktene med rensepinnene.
NB. Ikke bruk Q-tips (bomull)! Bruk av
Q-tips kan resultere i at det blir liggende igjen bomullsfibre inni kontaktene, noe som vil forårsake lekkasje og korrosjon.

 

4. Rist ut overskytende væske og la det tørke. Bruk ev. trykkluft hvis tilgjengelig. Sjekk kontaktene og repeter trinn 1-4 om nødvendig. 

 

5. Smør med Molycote 111 Compound. Bruk
en ren rensepinne til å smøre på et tynt lag i hullene og på pinnene.    

Vedlikehold av Tråløye